Forside
Dagbok

Våre akvarier
Våre fisker
Våre planter

Artikler
Gjør det selv
Bilder og film
Store akvarier
Over vannet

Lenker
Gjestebok

English


Universeum i Gøteborg
Vi tok en liten ekstra ferie i Sverige midt i juli, og satte kursen mot Gøteborg.  En dag ble tilbrakt i Liseberg, mens den andre brukte vi på Universeum. Dette er virkelig et flott anlegg, men vi etter dette besøket vil vi anbefale å dra dit off-season. Folkemengden var ganske plagsom, og gjorde opplevelsen litt dårligere enn det kunne vært. http://www.universeum.se/

Her er Tone på vei inn. Vi fikk til og med parkeringsplass rett utenfor inngangen!Her vises trengselen... Det var ikke morsomt i det hele tatt!


Man begynner på toppen av anlegget og går nedover. De viser vannets vei fra fjellet via fjellvann, fjellbekker, elver, innsjøer, tjern og Østersjøen og havet.


Et par av innbyggerne:
Noen Abborer:


...og en stor sur Suter:


De viste også reptiler, frosk og slanger i naturlige miljø:
De hadde til og med fugl i akvariet!


Så kom vi ned og under havet. Her er et av vinduene inn i det store saltvannsakvariet:


Og her er det store akvarierommet. Dette lignet litt på det vi så i Atlanterhavsparken, og det er kjempeflott, men vi må nok si at det store akvariet i Atlanterhavsparken er et hakk flottere...


Fra dette rommet gikk vi til haitanken, og dette hadde vi ikke sett før! Svære haier som svømte rett over oss i haitunnelen! Det var litt av et syn, men opplevelsen ble dessverre også her skjemmet av trengselen.

Sandtigerhaien Herman:


Sagfisk:
Fra haitanken var det et seriøst klimaskifte da vi entret regnskogdelen. Denne er ENORM med massevis av planter, dyr og fisk! Fuglene og mange reptiler og insekter lever helt fritt i denne innendørs regnskogen.

Ekte tropisk ferskvann.
Planter og planter... Selvsagt. Det er jo en regnskog!
SVÆRE sommerfugler!


Giftige frosker
Kaimaner:


Nederst var det en stor ferskvannstank med svære arrowanaer og sjokolademaller. Bildet viser ikke riktig perspektiv, men når vi sier at rota til venstre er STOR, og en diger kvelerslange er kveila opp under den, gir det en pekepinn på hvor store fiskene er.


Universeum er et stort og imponerende anlegg hvor man kan tilbringe mange timer! Det er imidlertid ganske dyrt å komme inn (135,-) og kan man velge å besøke Universeum på et tidspunkt det ikke er så mange mennesker der, er det helt klart en fordel. Man må beregne god tid, og man bør også være kledd for regnskogsdelen. Holger hadde for mye klær, og det ble faktisk litt slitsomt...

Vi skal definitivt tilbake! - Men off-season og litt bedre forberedt!

<< tilbake   ^^ opp

Kommentarer: [legg til kommentar]
Calle 16-08-2004 - 21:30
Jeg syns egentlig ikke dette var så dyrt jeg. Tenk all den jobben da? Det å ha folk som kan noe om alt dette koster... Ellers veldig fine bilder, var der selv og henger meg på med å anbefale det til alle...
Ullis - Ulrika-j @ online.no 17-08-2004 - 00:30
Hadde oxå en dag på Universeum i sommer, synes det var innmari fint. Synes hele "opplegget" var bedre enn Ålesund! MEN Veldig kjedelig å stå i kø hele tiden, regnskogen var altfor varm, en orket ikke å kikke seg godt nok rundt, men super pluss for "Nemo" og anledning til å klappe rokker(barna satte stor pris på dette). Dyrt blir det jo på ferie uansett!
Ole Morten 19-04-2005 - 22:55
Universeum er jo også mye mer enn akvarium og regnskog. Det er også en stor vitenskapsavdeling for medisin, fysikk, romfart og biologi, samt at anlegget bruker fremtidens løsninger til og med på toalettet. Maten som serveres er jo også i "pakt med naturen" selv om jeg foretrekker Whopper Cheese foran økologisk regnskogsburger. Jeg hadde gleden av å delta på et foredrag om romfart gjennom jobben i fjor, som ble holdt av en forsker på Universeum. Det var særdeles givende og underholdende.
Tone - tone @ akvarius.no 20-04-2005 - 13:47
Det er helt riktig, men her på Akvarius konsentrerer vi oss altså først og fremst om det som foregår i vann ;-)
Anita 21-06-2011 - 08:33
Når lønner det seg og dra dit? sÅ lenge det var så mye folk der på den tiden.
Holger - holger @ lockertsen.com 21-06-2011 - 14:02
Når som helst utenom helger og fellesferie er nok best. :) Vi var der sist med barn sumaren 2010 - midt i fellesferien. Det går greit altså, men ein har nok meir utbytte av det når det er litt mindre trøkk.
Skriv din kommentar til denne teksten:
NB! Generelle spørsmål om hold av fisk/oppdrett/pris vil bli slettet. Slike spørsmål bør heller stilles i forumet på AkvaForum.no.
Navnet ditt:

Epost:

Vis epostadresse
Husk epostadresse/navn på denne sida
captchaArtikler i samme kategori:
Norsk Villakssenter
Akvariet i Bergen
Sognefjord Akvarium
Atlanterhavsparken i Ålesund
Drøbak Akvarium
 
© Akvarius 2021
[ Hosted by Zetta ] [Tips en venn om denne siden!]