Forside
Dagbok

Våre akvarier
Våre fisker
Våre planter

Artikler
Gjør det selv
Bilder og film
Store akvarier
Over vannet

Lenker
Gjestebok

English


Akvariet i Bergen
Akvariet i Bergen er kanskje det mest kjente av akvariene i Norge, og i motsetning til svært mange andre offentlige akvarium som er bare saltvannsakvarium, har Akvariet i Bergen også en stor ferskvannsavdeling med stor "hagedam" utenfor. Dessuten har de seler, pingviner, reptiler, slanger og til og med krokodiller! Tropisk ferskvann og tropisk saltvann har de også plass til.
Sjekk ut de flotte hjemmesidene deres: http://www.akvariet.com/

Det var en strålende dag i Bergen da vi var der! Slik så det ut ved inngangen. Dette er den store flotte "hagedammen" de har anlagt.


I dammen var det mange STORE gullfisk og koi, men den som tok oppmerksomheten var den enorme støren som rotet rundt i bunnen av dammen. Den hvite og røde gullfisken i forgrunnen var ca 30-40 cm. Det gir et lite bilde av dimensjonene på støren som ligger på bunnen...


I uteområdet har de også pingviner og seler:Den flotteste delen av saltvannsavdelingen - den første som åpna allerede i 1960 og som kalles Rotunden - består av store akvarium med tema.
Her er bilder av noen av dem:
Noen av innbyggerne:
Vi var jo i Bergen, så det var selvfølgelig breiflabb overalt, men langt fra vått og kaldt!
Mange fine mindre akvarium var det også! Dette har unger av småflekket rødhai.


Tropisk saltvann; en dragefisk:


..og en rokke. Disse har vi forøvrig sett "live" da vi snorkla ved Sharm El Sheikh i Egypt i 2002. Det var ENDA kulere... :-)


I tropisk ferskvannsavdelinga:


Det største Malawikaret VI har sett:


Dette paludariet var flott - Det inneholdt blant annet store flotte arrowana.


I den norske ferskvannsavdelinga fant vi denne lille godbiten; Dvergmalle - en malle som lever i Norge. Den de hadde her var viltfanget ved Asker og er en innført art fra Nord-Amerika. Det er enten Ameiurus melas eller Ameirus nebulosus:


Vi var forøvrig så uheldige at minnekortet i kameraet ble fullt mens vi var i Akvariet i Bergen, så vi har ikke med oss like mange bilder som vi vanligvis ville hatt... Vi hadde dessverre også litt for dårlig tid, så vi må nok reise tilbake for å ta flere bilder! 

Men turen var uansett flott og det var masse spennende å se på her. Vi anbefaler å ta turen innom akvariet dersom du er i området! Det er absolutt verdt hundrelappen man betaler for å komme inn!

<< tilbake   ^^ opp

Kommentarer: [legg til kommentar]
Bjarne - bjarne @ aquadigital.net 04-07-2004 - 15:26
Virkelig fine bilder fra Akvariet!! Breiflabben var stilig:)
Bjørn Magnus - fisk @ hotmail.com 19-09-2007 - 19:32
eg syntes dere har et digg akvarium som du aldrid blir læi av Masse kule biler
sara - sara_c_197 @ ohtmail.com 09-04-2010 - 07:51
NB! Generelle spørsmål om hold av fu7u76uisk/oppdrett/pris vil bli slettet.ja det var visst et men glem det det var bare tull syn det hadde
Skriv din kommentar til denne teksten:
NB! Generelle spørsmål om hold av fisk/oppdrett/pris vil bli slettet. Slike spørsmål bør heller stilles i forumet på AkvaForum.no.
Navnet ditt:

Epost:

Vis epostadresse
Husk epostadresse/navn på denne sida
captchaArtikler i samme kategori:
Universeum i Gøteborg
Norsk Villakssenter
Sognefjord Akvarium
Atlanterhavsparken i Ålesund
Drøbak Akvarium
 
© Akvarius 2021
[ Hosted by Zetta ] [Tips en venn om denne siden!]