Forside
Dagbok

Våre akvarier
Våre fisker
Våre planter

Artikler
Gjør det selv
Bilder og film
Store akvarier
Over vannet

Lenker
Gjestebok

English


Atlanterhavsparken i Ålesund

Atlanterhavsparken er ett av de største saltvannsakvariene i Norden, og er et flott anlegg som ligger i Ålesund på Tueneset 3,5 km fra sentrum. Anlegget åpnet for publikum i juni 1998. Her er internettsidene deres.

Utstillingsarealet består av 11 store landskapsakvarier og 14 mindre. Disse er ment å gi et representativt utsnitt av livet i sjøen utanfor kysten vår, og det må vi si de lykkes godt med. 

Slik ligger anlegget i naturen. Flott vær var det også!


En av de mer interessante beboerne:


Anemoner i lange baner!


Og enorme eremittkrepser...


Enorme krabber...


og reker i hundretall.Mest imponerende, og alene verdt turen er det største akvariet.18 meter langt og 4 meter høgt! Denne tanken rommer svimlende 4 millioner liter kaldt saltvann!
Å stå alene i rommet gir en enorm følelse av fred og tilhørighet til det miljøet som finnes i havet. Fantastisk flott er det! Vi brukte sikkert like mye tid i dette rommet som i de andre rommene til sammen...
Klikk på bildet for en større versjon!
Småfisk var det slett ikke... 


Tykkelsen på glasset i akvariet var hele 26,5 centimeter... Glasset er laget av acryl og gir ingen forstørrelse eller forminskelse.


De andre store akvariene ble små i sammenligning, men flotte de også, for all del!


Vi kan trygt anbefale en tur til Atlanterhavsparken for alle som vil ha en undervannsopplevelse uten å bli våt i håret.<< tilbake   ^^ opp

Kommentarer: [legg til kommentar]
-Sunniva Werkland- - sunnivaw @ online.no 13-11-2004 - 16:37
Hei! Så stilig da! Var litt gjenkjent disse bildene ja =) Vårt flotte digre akvarium her på Møre.. hehe Den digre kveita heter forresten Big Mama og kan leve i ca en 40-60 år til og bli en del større.. visst jeg ikke tar feil da! Mvh
Tom Larsen - Atlanterhvasparken - tom @ atlanterhavsparken.no 25-01-2005 - 15:17
Hei, Veldig hyggelig å lese om deres fine opplevelse hos oss, flotte bilder og fin tekst. (Det er forøvrig en prestasjon å ta så fine bilder gjennom tjukk akryl). Jeg vil takke dere for besøket og håper dere vil ta turen hit snart igjen. Mvh Tom Larsen Atlanterhavsparken - Ålesund Akvarium P.S Det er helt riktig Sunniva. Kveiter kan bli godt over 100år gamle og nærmere 300kg.
Fredrik Hogne Jensen - sokken1992 @ hotmail.com 19-10-2008 - 01:51
Hah, så artig! Den blekkspruten var mest sannsynelig den første som kom dit og det var bla. annet meg som leverte den inn ^^
Skriv din kommentar til denne teksten:
NB! Generelle spørsmål om hold av fisk/oppdrett/pris vil bli slettet. Slike spørsmål bør heller stilles i forumet på AkvaForum.no.
Navnet ditt:

Epost:

Vis epostadresse
Husk epostadresse/navn på denne sida
captchaArtikler i samme kategori:
Universeum i Gøteborg
Norsk Villakssenter
Akvariet i Bergen
Sognefjord Akvarium
Drøbak Akvarium
 
© Akvarius 2021
[ Hosted by Zetta ] [Tips en venn om denne siden!]